Belföld

Szijjártó: a döntő többség átviszi nyugdíját az állami rendszerbe

Szijjártó Péter szerint az emberek döntő többsége az állami nyugdíjrendszerbe helyezi majd át a nyugdíjcélú befizetéseit, mert ez jelent számukra biztonságot és biztos nyugdíjat.

A miniszterelnök szóvivője azt követően nyilatkozott, hogy Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja azt javasolja az embereknek, hogy vagyonukkal ne lépjenek át az állami nyugdíjkasszába, ne ajándékozzák pénzüket a “Fidesz urainak gazdagodására”.

Szijjártó sajnálja, hogy a szocialisták továbbra is kitartanak amellett, hogy az emberek nyugdíjcélú befizetései ne biztonságba kerüljenek, hanem azokkal spekuláns üzletemberek a nyugdíjtőzsdén próbálhassák ki a saját szerencséjüket.

Közölte, annak érdekében, hogy az emberek a nyugdíjcélú befizetéseiket biztonságba helyezhessék, a kormány lehetővé tette, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszerből át-, illetve vissza lehessen lépni az állami nyugdíjrendszerbe.

Elmondta, a Nemzetgazdasági Minisztériumban már az “utolsó fázisban” van annak a törvénynek a kidolgozása, amely az átlépés pontos szabályait meghatározza. Hozzátette: az erről szóló jogszabályt a kormány a lehető leghamarabb el fogja fogadni.

Mint mondta, olyan szabályok lesznek, amelyek lehetővé teszik majd mindenki számára, hogy átlépjen az állami nyugdíjrendszerbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik