Belföld

Radikális lépések a szegénység ellen

Egy jó államnak fontosak azok is, akik leszakadnak, akik kiszorulnak.

Húsz évvel a rendszerváltoztatás után éppen itt az ideje, hogy a szegénység ellen radikális lépéseket tegyenek – jelentette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felzárkózásért felelős államtitkára. Ehhez szükség van a szociális szakma szervezeteinek, a kormányzatnak, a civileknek és az egyházaknak az összefogására – mondta Balog Zoltán a Szociális Expo 2010 című kétnapos rendezvényen.

Hangsúlyozta: “egy jó államnak fontosak azok is, akik leszakadnak, akik kiszorulnak, akik szegregálódnak. Nem törődünk bele ebbe az állapotba.” Mint mondta, a szociális munkások az állam gondoskodását közvetítik.

A romákat érintő kérdések kapcsán Balog Zoltán fontosnak nevezte, hogy a településeken legyen lehetőség bölcsődei és óvodai elhelyezésre. Közölte, átalakítanák az ösztöndíjrendszert, hogy az ne csak tanulmányi segély legyen, valamint a közmunkaprogramot a jobb nyomonkövethetőség érdekében. Fontos a leghátrányosabb helyzetű térségek helyzetének újragondolása is – jegyezte meg Balog Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik