Belföld

Lemondott Gémesi ellenfele

Lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról a Fidesz-KDNP volt gödöllői polgármesterjelöltje.

Lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról a Fidesz-KDNP volt gödöllői polgármesterjelöltje – közölte csütörtökön a város önkormányzata. Liptákné Boros Andrea azzal indokolta döntését, hogy “meglehetősen súlytalan szerep” jutott neki a képviselő-testületben. Liptákné Boros Andrea a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeként az őszi önkormányzati választáson a voksoknak csak a 19,7 százalékát szerezte meg, így kompenzációs listáról, képviselőként került be a képviselő-testületbe. Később a kulturális és oktatási, valamint a népjóléti bizottság tagjává választották – írta közleményében a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója.

Péterfi Csaba hozzátette: Liptákné Boros Andrea november 10-ei hatállyal lemondott mandátumáról, így a Fidesz-KDNP-nek most 30 napja van arra, hogy döntsön arról, a 15 fős kompenzációs listáról kit jelöl a helyére.

Liptákné Boros Andrea döntését indokolva azt mondta: “ellenzékiként meglehetősen súlytalan szerep jutott nekem a gödöllői képviselő-testületben, ezért arra a következtetésre jutottam, hogy más területen hasznosabban munkálkodhatok”. Hozzátette, hogy a Fidesz felső vezetésével történt egyeztetés után vált meg mandátumától.

Úgy fogalmazott: szerinte a városnak is jobb, ha nem az a fideszes néz szembe a többségében lokálpatriótákból álló testület tagjaival, aki nemrég még – kihívóként – le akarta taszítani “trónjáról” Gémesi Györgyöt (Lokálpatrióta Klub), Gödöllő polgármesterét.

Cáfolta azt a felvetést, hogy lemondása hátterében esetleg a választáson elszenvedett vereség állna, ugyanakkor a szavaiból kiderült, nem esett jól neki, hogy előzetes egyeztetés nélkül “osztották ki” számára a két bizottsági tagságot.

Liptákné Boros Andrea nem kívánta elárulni, pontosan milyen területen kíván a jövőben tevékenykedni, csupán annyit mondott, hogy nem válik meg Gödöllőtől, s nem feltétlenül pártfeladat vagy politikai feladat jöhet szóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik