Belföld

A H1N1-alapból jut pénz a kórházakra

Administrator
Administrator

2010. 11. 11. 07:25

A pénzt most azon intézmények kapnák, amelyekre többletteher hárult az iszapömlés miatt.

A H1N1 vírus okozta megbetegedések kezelésére szánt 500 millió forintból mintegy 240 millió forint maradt meg. A szaktárca ezt a Magyar Nemzet szerint a a vörösiszap-katasztrófa sérültjeinek ellátásában részt vett intézményeknek juttatná. Ehhez jogszabályt kell módosítani.

A lapnak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi helyettes államtitkára elmondta: azért maradt meg ez az összeg, mert az idén eddig nem volt komoly H1N1-járvány. A forrást azon intézményekhez juttatnák, amelyekre többletteher hárult az iszapömlés miatt.

Törvényt módosítana a minisztérium azért is, hogy a jövőben hasonló katasztrófahelyzetekben ne az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozzák az egészségügyi ellátást, hanem erre külön keret álljon rendelkezésre – mondta Cserháti Péter a Magyar Nemzetnek.

A Magyar Hírlap tegnap utánajárt, miért számlázott Ajka a kórházi járó-és fekvőbeteg-ellátásért, amikor a sérülteknek volt társadalombiztosításuk. A költségeket az OEP-nek kellene állnia, a kórházak szerint viszont az OEP nem fizet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.