Belföld

12,5 milliárdot kap a kormánytól a BKV

Tegnap megszületett a kormány döntése - tudatta Matolcsy György minisztériuma.

A kormány tegnap döntött arról, hogy átutalják a BKV-nak azt a 7,5 milliárd forintot, amelyre még Bajnai Gordon kormánya tett ígéretet a 2010-es költségvetés terhére” – tudatta a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A közlemény szerint “a 2010-es költségvetés terhére odaígért támogatás kiutalásával egyelőre elkerüli a csődöt a végkielégítési és korrupciós botrányokban is érintett közlekedési cég. A kormány arról is döntött, hogy biztosítja azt az 5 milliárd forintos hitelgaranciát is, amelyet szintén Bajnai Gordon ígért meg Demszky Gábornak.”

A fenti két, kormány általi kötelezettségvállalás nem új fejlemény, még októberben állapodott meg Orbán Viktor kormányfő és Tarlós István főpolgármester, hogy a 12,5 milliárd forintos támogatást novemberben megkaphatja a főváros – írja a portfolio.hu.

Előzőleg nagy vihart kavart az az álhír, amely szerint a napokban visszavonta a közlekedési hatóság a BKV működési engedélyét és fél évre ideiglenes működési engedélyt bocsátott ki a súlyos anyagi gondokkal küzdő cég számára.

AJÁNLOTT LINK:

Megkapja a 7,5+5 milliárdot novemberben a BKV a kormánytól (portfolio.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik