Belföld

Szexista lap a Parlamentben?

Múlt héten a képviselők egy tízezer forint értékű férfiaknak szóló luxusmagazint vehettek át az Országgyűlésben. Az LMP Kövér Lászlótól tudakolja, miért segíti a Parlament kereskedelmi célokra, és mi köze a meztelen nőknek a képviselői munkához?

A november 2-i ülésnapon a képviselőket egy papír várta az ülésteremben az asztalukon azzal a szöveggel, hogy egy bizonyos Gentleman magazint átvehetnek a Szervezési Főosztályon. Mint később a sajtóból kiderült, egy 10 ezer forint értékű férfiaknak szóló luxusmagazinról volt szó – írják nyílt levélben a Lehet Más a Politika frakciójának tagjai.

A párt először is azt kérdezi a házelnöktől, „hogyan segédkezhet az Országgyűlés Hivatala kereskedelmi magazinok terjesztésében? Mit kell vajon egy magazinnak tennie ahhoz, hogy az ülésteremben ajánlják a képviselők figyelmébe?” Másodszor az LMP szerint „a magazin távolról sem a parlamenti munkához szükséges információkat tartalmaz, hanem szexista toposzokat sulykol, luxusautókkal, méregdrága órákkal, mindezt tetézve a nők puszta dekorációként való használatával. Az értéke pedig túl van azon, amit a jog csekély értékű ajándéknak nevez, így befolyásolásra is alkalmas” – áll a dokumentumban.
A Képviselő Funky szerint aki még aznap átvette a magazint, az már az parlamenti ülés közben is belekukkanthatott a több száz oldalas kiadványba, „amelyből a háromdimenziós hatást keltő nyomtatásnak köszönhetően a nők és melleik egyenesen a jogalkotáson munkálkodó honatyák arcába ugranak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik