Belföld

Gyurcsány kimondatná saját bűnösségét

„Engem egy valami vonz, de az mérhetetlenül, az hogy szervezzük meg a 89-es demokraták széles, ütőképes, erős pártját."

Noha a volt kormányfő tegnap reggel a közszolgálati rádióban arról beszélt, hogy nincsenek pártelnöki ambíciói, még a látszatát is kerülné, hogy hatalmi vetélkedés zajlik az MSZP-ben, este – a hírTV szerint – már bírálta a szocialisták jelenlegi vezetőit és utalt arra, hogy párttá szervezné a Demokratikus Koalíciót.

Gyurcsány Ferenc egy budaörsi közéleti fórumon azt mondta: nem akar újra MSZP-elnök lenni, de szívesen építene a ’89-es demokratákból egy pártot, amely valós ellenfele lenne az Orbán Viktor vezette Fidesznek. A volt miniszterelnök szerint a szocialista pártban most hatalmi alapon dől el, ki kerül pozícióba. Gyurcsány teljesítmény alapján döntene a pártvezetésről, ahol szerinte a megfáradt vezetőket már le kellene cserélni.

Milyen érzés magyarokba lövetni? Börtönbe Gyurcsányt! – ilyen feliratokkal fogadta tegnap mintegy félszáz tüntetõ Gyurcsány Ferencet Budaörsön, ahol az MSZP helyi szervezete meghívására tartott elõadást – írja a Magyar Nemzet a tegnapi közéleti fórumról.

Közben megkerülhetetlennek nevezte Gyurcsány Ferenc büntetőjogi felelősségét Sukoró-ügyben az új elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula szerint a két másik kaszinóberuházás és a 2006 őszi fővárosi események is felvetik a volt kormányfő felelősségét.

A téma kapcsán a volt kormányfő ma arról ír, hogy az egyszerűség kedvéért Orbán Viktor alkosson törvényt arról, hogy “Gyurcsány bűnös!”, hiszen fontosabb a jognál az ő igazságérzetük.

Gyurcsány Ferenc szerint értelmetlen az erőlködés, hiszen “ha lehet adótörvényt hozni öt éves visszamenőleges hatállyal, ha el lehet venni az Alkotmánybíróság jogkörét, ha ki lehet vetni mindenfajta extraadót, ha el lehet venni a magánynyugdíjakat”, akkor ezzel sem kell vacakolni.

Az ügyben megszólalt az LMP frakcióvezetője is, aki szerint minumum politikai felelősség terheli a volt kormányfő a 2006-os történések miatt. Schiffer András a Magyar Televízió reggeli műsorában azt mondta, nem kér bocsánatot Gyurcsány Ferenctől.

AJÁNLOTT LINKEK:

Párttá szervezné a Demokratikus Koalíciót Gyurcsány Ferenc (hírTV)
„Milyen érzés magyarokba lövetni? Börtönbe Gyurcsányt!” (Magyar Nemzet)
Alkosson törvényt, hogy Gyurcsány bűnös! (kapcsolat.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik