Belföld

Tehetség Akadémia a tehetséges gyerekekért

A tehetséggondozói munka hozta életre a Messzehangzó Tehetségek Alapítványt. A civil szervezet a közeljövőben már egy Akadémiát is működtet Messzehangzó Tehetség Akadémia néven.

November 13-án kerül megrendezésre a Tehetség Akadémia – Tehetségnap elnevezésű program. Az eseményen amíg a gyerekek sport és művészeti tehetségműhelyekben kreatív feladatokkal stratégiai játékokat játszanak, addig a szüleik, oktatási szakemberek, valamint az alapítványt támogató cégvezetők előadásokat hallgathatnak meg a tehetséggondozás különböző, aktuális, elméleti és gyakorlati témáiról.

Az előadások sorát Dr. Gyarmathy Éva, az MTA Pszichológiai Kutató Intézetének tudományos főmunkatársa nyitja meg. Ezt követően Krassói Karola ügyvezető igazgató a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány komplex tehetséggondozó programját mutatja be, kezdve a Károli Gáspár Református Egyetemmel közösen megvalósított tehetségazonosító módszertől a tematikus nyári táborokon, az éves ösztöndíj programon át a Messzehangzó Tehetség Akadémia elindításáig.

A rendezvényen az alapítvány együttműködő szakmai partnerei a tehetséggondozás speciális területeinek gyakorlati módszereit ismertetik az érdeklődőkkel. Majd egy gálaműsor zárja a Tehetségnapot, amelyen a Messzehangzó Tehetségek Útravaló és Vándor ösztöndíjak átadására is sor kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik