Belföld

Húszmilliós bírság járhat a vegyianyag-regisztráció elmulasztása miatt

Administrator
Administrator

2010. 11. 05. 07:46

November 30-ig kell a gyártóknak és az importőröknek bejelenteniük magukat.

Akár 20 millió forint bírságot kaphatnak azok a vegyianyag-gyártók és -importőrök, amelyek 2010. november 30-ig nem regisztráltatják magukat az európai uniós jogszabálynak megfelelően – írja a Napi Gazdaság a pénteki számában.

Deim Szilvia, az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal (OTH) főosztályvezető-helyettese arról számol be a lapban, hogy eddig 117 regisztráció érkezett és még pár százat várnak a november végi határidőig. Ha a regisztráció elmarad, akkor a vállalatnak haladéktalanul fel kell függesztenie a tevékenységét és 2-től 20 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki rá az ÁNTSZ. A megbüntetett vállalatok a regisztrációt követően újrakezdhetik tevékenységüket.

A főosztályvezető-helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy a gyártott vagy importált anyagokat osztályozni is kell, mert a korábbi uniós osztályozás szigorodott, és összhangba hozták az ENSZ rendszerével. Ennek beadási határideje 2011. január 3., és aki ezt az időpontot elmulasztja, annak százezer és tízmillió forint közötti bírsággal kell számolnia.

Az ÁNTSZ ellenőrzési terve alapján szúrópróbaszerűen, de folyamatosan vizsgálja az érintett vállalatokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.