Belföld

KDNP: nem elég a pénz a kórházak konszolidációjára

A kisebbik kormánypárt szakpolitikusa szerint a pénzügyi tervek folyamatos felülvizsgálatára van szükség az intézményekben.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a kórházi finanszírozás veszteségeinek további növelését elkerülendő a veszteséges kórházak pénzügyi terveinek folyamatos felülvizsgálatára, úgynevezett követő konszolidációra van szükség.

Nagy Kálmán, a kisebbik kormánypárt egészségügyi szakpolitikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a 27,5 milliárdos többlet messze nem elég a konszolidációra, de nem is kevés. Külön kiemelte, hogy az elmúlt években hátrányosan diszkriminált egyházi fenntartású intézmények mintegy 650 millió forintos juttatásban részesülnek. Ez a kifejezetten a KDNP kérésére megvalósuló támogatás azért is indokolt, mert esetükben állami feladatokat felvállaló és ellátó intézményekről van szó.

A szakpolitikus szükségesnek tartaná az adminisztrációs terhek csökkentését az alapellátásban, és változtatásokat szorgalmazott a rezidensképzésben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik