Belföld

Dózerolnak Kolontáron

Megkezdték a vörösiszappal elöntött Kolontár lakhatatlanná vált házainak bontását. A településen ma 3 épületet dózerolnak el, de még 21 ház vár megsemmisítésre.

Az igazságügyi szakértők elvégezték azon lakóházak értékbecslését, amelyek lebontásáról már három héttel ezelőtt döntött a védelmi bizottság, így a határozat kiadását követően három családi ház megsemmisítését kezdték meg a munkagépek a Kossuth utcában.

A munkálatok megkezdése előtt fényképeket és videofelvételeket készítettek az ingatlanokról, a rendőrség pedig lezárta a Torna-patakon túl lévő, lakhatatlanná vált településrészt.

Kolontáron eddig tíz házat bontottak el a falut kettészelő védőgát megépítése miatt. A Kossuth utcában, a polgármesteri hivatal közvetlen közelében húzódó védmű és a Torna-patak közötti területen már csak egyetlen ház áll, ezen a szakaszon a múlt héten már nyolc lakást eldózeroltak.

A Kossuth utca 30. alatti ingatlant és melléképületét azért nem tudták még megsemmisíteni, mert a tulajdonost súlyos sérülésekkel a győri kórházban ápolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik