Belföld

Sukoró-ügy: Gyurcsány gyanúsított lehet

A volt kormányfőt tanúként korábban már kihallgatták az ingatlanpanama ügyében.

Nem erősítette meg, de nem is cáfolta az Országgyűlésben a legfőbb ügyész helyettese, hogy Gyurcsány Ferenc is gyanúsított lehet a sukorói telekcsere ügyében. Belovics Ervint az állami tulajdonú földterületek értékesítésének kivizsgálásával megbízott Budai Gyula kérdezte.

A Hír TV beszámolóját idéző Magyar Nemzet szerint a helyettes ügyész kifejtette: a vádhatóság vizsgálja egy mentelmi joggal rendelkező személy büntetőjogi felelősségét is, nevét azonban nem árulhatta el. A hivatalnak először az Országgyűlés szakbizottságát kell tájékoztatni az ügyben.

A Magyar Nemzet a múlt hét csütörtökön közölte, hogy a sukorói ingatlanpanama ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség szocialista politikusok mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. A Legfőbb Ügyészség azonban eddig nem hozott döntést.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt már 2009 áprilisa óta nyomoz ismeretlen tettes ellen a King’s City kaszinóberuházáshoz köthető ingatlanok cseréje ügyében.

A nyomozás során Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök is tanúvallomást tettek.

Ajánlott link:

Gyurcsányt gyanúsíthatják (HírTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik