Belföld

Novembertől autózhatunk a Margit hídon

A legkésőbb november közepén átadhatják a Margit hidat az autóforgalomnak, de csak 2011 nyarán végeznek a műemléki felújításokkal - közölte a felújítást végző Mh 2009 konzorcium szóvivője.

Tóth Kata megerősítette a Napi Gazdaság értesülését és hozzátette: azért indulhat el az autóforgalom egy hónappal a határidő előtt, mert az utóbbi hónapokban a kivitelező felgyorsította a munkálatokat és az időjárás is kedvező volt.

“Jelenleg a felsővezeték-tartó oszlopokat telepítik a híd közepére és a villamosvágányokat fektetik le a végső helyükre. A pályaszerkezet már teljesen készen van, csak a közlekedést biztosító munkák vannak hátra” – mondta a szóvivő.

Novembertől autózhatunk a Margit hídon 1

Hangsúlyozta, hogy az ideiglenes átadással még nem fejeződik be a Margit híd rekonstrukciója, a műemléki felújítással folytatódik a munka, emiatt a forgalomban még előfordulhatnak változások. A kivitelezés végső határideje nem változott, a kivitelező továbbra is 2011 nyarára ígéri, hogy befejezi a dunai átkelő felújítását.

A Margit híd rekonstrukcióját 2009. augusztus 21-én kezdték meg, az eredeti ütemterv szerint az idén nyár végén kellett volna megtörténnie az ideiglenes forgalomba helyezésnek. Az engedélykiadás csúszására hivatkozva azonban az Mh 2009 konzorcium akkor azt közölte, hogy csak három hónappal később tudja átadni a hidat a forgalomnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik