Belföld

Lassan rövidnadrágot húzhatnak a bátrabbak

Pénteken és szombaton sok napsütés mellett lesz, ahol 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán a délután első felében többnyire erősen felhős lesz az ég hazánk felett, emellett néhány órás napsütés is várható. Elszórtan kisebb esőre, záporesőre számíthatnak. A késő délutáni, kora esti órákban dél felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. A változó irányú légmozgás gyenge marad. A sok felhő ellenére enyhe időben lesz részünk, a hőmérséklet csúcsértéke általában 12 és 17 fok között szóródik.

Csütörtökre virradó éjjel az északi és keleti tájakon számíthatunk több felhőre, elvétve gyenge eső, zápor is kialakulhat. Délen tovább csökken a felhőzet, majd az éjszaka második felére párássá válik a levegő, helyenként ködfoltok képződnek. Ezek kialakulása elsősorban a délnyugati, dél-dunántúli területeken valószínű, de elvétve másutt is előfordulhatnak. A délelőtt folyamán egyre több napsütésre van kilátás, azonban néhol lassabban szűnik meg a párásság. A nyugati-délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A minimumok jellemzően 2 és 8 fok között alakulnak.

Délután az ország északi felén több, a déli megyéinkben kevesebb felhő lesz az égen, ezeken a tájakon többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délnyugati szél főként az északi területeken élénkül meg, s egy-egy erős széllökés is lehet, másutt gyenge vagy mérsékelt légmozgás várható. Az évszakhoz képest is enyhe időre számíthatunk, délutáni órákra általában 14 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

A következő napokban hazánk időjárását leszálló légmozgások irányítják, ezzel biztosítva a csendes időt. Az anticiklont magas hőmérsékletű, többnyire száraz levegő tölti ki, így sok napsütésre és az évszakhoz képest is enyhe időre számíthatunk. A hét végétől már nedvesebb léghullámok érik el a Kárpát-medence vidékét. Megnövekszik a felhőzet, és eleinte elszórtan, hétfőtől többfelé várható eső, záporeső. Kellemes idő várható pénteken és szombaton is, néhol 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet, vasárnaptól csökken a nappali felmelegedés mértéke, de még így is az átlagostól enyhébb időre van kilátás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik