Belföld

Kövér a szőnyeg szélére állította Meggyest

Rászólt a Fidesz vezetése a volt esztergomi polgármesterre, aki a vereség után nem akart együttműködni a győztessel. Kövér László és Kósa Lajos összevonta a szemöldökét.

Muszáj lesz együttműködnie Esztergomban a Fidesznek Tétényi Éva független városvezetővel. A Népszava információi szerint ezt ellentmondást nem tűrő hangon személyesen közölte Kövér László házelnök a szerdán Budapestre “felrendelt” Meggyes Tamás volt fideszes polgármesterrel és a képviselőtestület Fidesz-KDNP-s politikusaival.

A Képviselői Irodaházban tartott megbeszélésen jelen volt Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is, aki a párt megítélését rombolónak ítélte, hogy a választás óta attól hangos a sajtó: a Fidesz ott tesz keresztbe a polgármesternek, ahol tud.

Kósa már múlt héten arról beszélt, hogy a Fidesz elnöksége is látja, “nem biztos, hogy jó irányba mennek a dolgok Esztergomban”. Akkor még csak készült a helyi Fidesz arra, hogy – élve kétharmados testületi többségével – megvonja az új városvezető minden jog- és hatáskörét. Kósa akkor közölte: leülnek Meggyessel “elbeszélgetni”. A lap szerint ezután Kövér beszélt is Meggyessel.

A “fejmosást” követően Meggyeséknek már az esztergomi testületi ülésen módjuk lett volna bizonyítani hajlandóságukat az együttműködésre, ám a városi közgyűlés tervezett ülését Tétényi Éva betegsége miatt el kellett halasztani.

A testület – a jobboldali többség kompromisszumképtelensége miatt – eddig egyetlen alpolgármestert sem választott, így a közgyűlés mulasztásos törvénysértésben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik