Belföld

Elfogtak egy székesfehérvári sorozatrablót

Elfogták pénteken Székesfehérváron azt a férfit, aki saját bevallása szerint hét rablást követett el január óta a városban - közölte a rendőrség. A 28 éves gyanúsítottat egy kisbolt kirablása után egy bokor alól húzták ki a székesfehérvári járőrök, nem messze a tett színhelyétől.

Hajnali negyed ötkor hívta a rendőröket az Ősz utcai éjjel-nappal nyitva tartó üzlet alkalmazottja, aki elmondta, hogy egy férfi késsel fenyegetőzve támadt rá, lefújta gázspray-vel, majd a pénztárgépből kiemelt bankjegyekkel elmenekült. A riasztás után a rendőrök nem messze a rablás helyszínétől, a Mancz János utcában figyeltek fel egy férfira, akire illett a személyleírás. Elfogása után a 28 éves, Székesfehérváron élő férfinál megtalálták az Ősz utcai boltból elrabolt pénzt, és a rendőröknek sikerült felkutatniuk az elkövetéskor használt eszközöket is, amiket a rabló menekülés közben eldobott – mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfiről kiderült, hogy előző este a Bátky Zsigmond utcában kísérelt meg egy rablást, ám akkor a riasztó megszólalása miatt elmenekült a helyszínről.

Kihallgatása során a székesfehérvári nyomozók számára az is nyilvánvalóvá vált, hogy a két éve a megyeszékhelyen élő férfi összefüggésbe hozható korább rablásokkal is – tette hozzá R. Szabó Ágnes. A személyleírás, a körülmények, és a módszerek alapján arra következtettek, hogy január óta további hat súlyos bűncselekményt követett el. Egy palotavárosi nonstop üzletet három alkalommal, egy másikat a Sütő utcában kétszer rabolt ki, de egy üzemanyagtöltő állomás shopjában is késsel és gázspray-vel kényszerítette az alkalmazottakat a bevétel átadására.

A 28 éves férfi elismerte a bűncselekményeket. A több rendbeli rablással meggyanúsított férfi ellen, őrizetbe vétele mellett tovább folyik az eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik