Belföld

Nincs pártviszály Zalaegerszegen

A közös stratégiai célok megvalósítása érdekében együttműködnek a zalaegerszegi közgyűlés frakciói - közölte Gyutai Csaba fideszes polgármester.

Gyutai Csaba kiemelte: a kezdeményezésére létrejött megállapodás célja a helyi politikai erők közötti korrekt kapcsolat kialakítása volt, bár Zalaegerszegre eddig is jellemző volt a nyugodt és konstruktív helyi közélet.

A polgármester a városvezetés legfontosabb céljainak megvalósításhoz kérte a pártok és a civil szerveztek támogatását. A négyéves ciklus tervei között szerepel a Zalaegerszeg és Nagykanizsa, illetve Szombathely közötti gazdasági együttműködés, amelyet a kormány várhatóan versenyszerződéssel támogat, a térségi munkahelyteremtő, gazdaságfejlesztő projekt országos elfogadtatása, valamint az M9-es autóút ügyének előmozdítása.

Gyutai Csaba tájékoztatójában arról szólt, a helyi cégeknek lehetőséget kell adni arra, hogy az Új Deák Ferenc Városépítő Program keretében kapcsolódhassanak a Széchenyi Terv lehetőségeihez. Folytatni kell az út- és egyéb közműfejlesztéseket, a város modernizációját, az ökovárosprogram megvalósítását, az oktatásban pedig a szakképzés reformját és fejlesztését.

A közlemény szerint a megfogalmazott stratégiai célokkal a pártok és a civil szervezetek egyetértettek. A közgyűlés frakciói decemberben a 2011-es költségvetésről egyeztetnek, és kiadnak egy közös nyilatkozatot, amelyben összefoglalják az együttműködés alapelveit és a vállalásaikat.

Az önkormányzati választás után a zalaegerszegi közgyűlésben minden korábbi arányt meghaladó többségbe került a Fidesz-KDNP, amelynek most 12 képviselője van. A kompenzációs listáról az MSZP-nek és a Jobbiknak 2-2 jelöltje, az Együtt Zalaegerszegért Egyesületnek pedig 1 jelöltje jutott be a testületbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik