Belföld

Gaudi-Nagy szerint koncepciós eljárás zajlik Budaházyval szemben

A képviselő szerint az állami szintre emelt terrorizmusért felelős Gyurcsánynak és bűntársainak kellene ülni.

Gaudi-Nagy Tamás szerint politikai koncepciós eljárás zajlik Budaházy Györgyékkel szemben. Az ügyvéd annak kapcsán reagált, hogy a HírTV és a Magyar Nemzet is több, a Budaházy-üggyel kapcsolatos nyomozati információról számolt be. Ezek szerint egyebek mellett Budaházy György megrendelésére verték meg Csintalan Sándort, az eljárás során rögzített vallomásokban pedig megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina EP-képviselő nevét is.

Gaudi-Nagy Tamás felhívta a figyelmet az elmúlt nyolc év állami szabadságjogi jogsértéseiről szóló, napokkal ezelőtt elkészült és a honlapján már közzétett 18 oldalas jelentésére, amely szerinte tökéletesen összefoglalja az ügy lényegét. “A bukott hatalom minden eszközzel azon volt, hogy az önkényuralommal akár parlamenten belül, vagy kívül ellenállókat, akár a jogvédőket megfélemlítő és megtorló eljárásokkal rettentse el az ellenállástól” – mondta, hozzátéve: “ezek az eljárások mai napig tartanak, ez a logika testesül meg a Budaházy Györgyöt és 16 társát érintő eljárásban, ennek keretében hárman már másfél éve előzetesben vannak törvényes indok nélkül”.

Ez a szellem sajnálatos módon már a kormányhoz közel álló szerkesztőségeket is áthatja, amelyek korábban éppen az ellenállókkal szembeni eljárásokról tudósítottak rendszeresen – jegyezte meg.

A jobbikos képviselő kifejtette: “milliók számára érthetetlen, hogy miért nem az állami szintre emelt terrorizmusért felelős Gyurcsány és bűntársai ülnek előzetesben, és miért kell a Szilvásy-Draskovics-Lendvai-féle boszorkánykonyhákban kiforralt és már elcsépelt, jogállamot fenyegető lejárató kampányt folytatni olyan jogvédők ellen, akik a jog eszközével küzdöttek maguk is üldöztetést elszenvedve a nemzet szabadságáért a megbukott rendszer idején”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik