Belföld

Az Alstom vezetőivel tárgyalt Tarlós István

Az egyeztetésről részleteket nem közöltek, csak annyit mondtak, hogy egymás álláspontját ismerték meg.

Tarlós István főpolgármesterrel tárgyaltak délelőtt az Alstom vezetői: az egyeztetés után György István, városüzemeltetési főpolgármester-helyettes annyit mondott, hogy tisztázták az álláspontjaikat, a megbeszélések pedig tovább folytatódnak. Reményeik szerint jövő hét közepén már részleteket is tudnak közölni.

A francia cég vezérigazgató-helyettese szerint rendkívül hasznos volt az egyeztetés, megismerték egymás álláspontjait, és egyetértettek abban, hogy rövid távon megoldásra törekszenek. Thierry Best azt mondta, hogy meglátásuk szerint a korábban fennálló számos félreértést most tisztázni tudják.

Arra a kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy Alstom-szerelvények járjanak a 2-es és majd a 4-es metró vonalán, a cégvezető úgy fogalmazott, hogy természetesen és reméli, hogy minél hamarabb.

Tarlós István főpolgármester szerdán mondta azt, hogy a metróberuházás kapcsán “elképesztő helyzet” állt elő, elsősorban az Alstom-szerelvények szerződésének ügyében. Már akkor közölte, hogy szeretnék menteni, ami menthető, ezért nem zárkóznak el a tárgyalásoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik