Belföld

Kínos lett a régi, nevet vált a BKV?

Jövőre átkeresztelik a céget, mert eddigi neve összefonódott a korrupcióval.

Négyszemközt egyeztetett Budapest gazdasági ügyeiről az új főpolgármester és Fellegi Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője – írja a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja: Tarlós István az államot százmilliárd forintos tőkeemelésre ösztönözné, ám a főváros szeretne a cégben többségi tulajdonos maradni, ahogy az állam is. Az újság szerint ezért húzódnak el a tárgyalások.

A Hírlap szerint jövőre a BKV valamennyi buszjáratát kiszervezhetik, a cégnél csak a kötött pályás közlekedés, a metró, a földalatti, a HÉV, a villamos és a troli marad. Januártól, amikor a működni kezd a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), várhatóan a Budapesti Közlekedési Vállalat neve is megszűnik, miután az eddigi szocialista-liberális városvezetések alatt összefonódott a korrupcióval.

Ma egyébként egy kivétellel leváltja a közműcégek vezetőit a Fővárosi Közgyűlés. Erről Tarlós István főpolgármester beszélt a minap a Hír TV Kontraszt című műsorában. Az egyetlen kivétel a BKV-vezér lehet. Sajtóhírek szerint Kocsis István a helyén marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik