Belföld

Budaházy bosszúja

Több vallomás szerint is Budaházy megrendelésére verték meg Csintalan Sándort.

Állítólag több nyomozati vallomás szerint is Budaházy megrendelésére verték meg Csintalan Sándort, méghozzá vasrudakkal. Budaházy így akart bosszút állni, amiért a Hír TV műsorvezetője ügynöknek és provokátornak nevezte – számolt be a HírTV a birtokukba került nyomozati dokumentumokra hivatkozva.

A HírTV először hétfőn, a reggeli híradójában mutatott be egy birtokukba jutott – általuk bizonyító erejűnek nevezett – rendőrségi felvételt, melyen az látható, hogy a Magyarok Nyilai szervezet tagjai átveszik a futball-labdába rejtett robbanóanyagot, és kocsijuk csomagtartójába teszik, majd a világos színű autóhoz mennek. Az ügyészség szerint a parkoló járműben maga Budaházy György ült, aki a gyanú szerint a támadássorozat kitervelője volt – számolt be a HírTV.

Az MTI ezzel kapcsolatban kedden megkereste az ügyészség szóvivőjét, aki elmondta: a felvételek 2009. április 8-án készültek, azon az estén, amikor a négy gyanúsítottat elfogták. A felvételeket a rendőrség készítette, s bár ezeken nem látszik, hogy Budaházy György ott volt, a nyomozás egyéb adataiból egyértelművé válik, hogy ő ült az egyik autóban. A bizonyítékokat már átküldték a bíróságnak, és indítványozták Budaházy és két társa előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, amelyet első fokon a bíróság határozatában el is rendelt – mondta Fazekas Géza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik