Belföld

A Jobbik a Fidesztől védi a jogállamot

A Jobbik szerint a Fidesz hatalmas rést ütött a jogállam falán az Alkotmánybíróság hatásköreit szűkítő Lázár-féle javaslatokkal.

Gyüre Csaba alelnök azt mondta: Gyurcsány Ferenccel nem akarnak együtt fellépni a jogállam megvédéséért, de holnap döntenek arról, csatlakoznak-e a másik két ellenzéki párthoz, amely nyílt levélben fordult a köztársasági elnökhöz.

Az ellenzéki politikus szerint méltatlan, hogy a Fidesz – miután nem sikerült “keresztülvernie” egy törvényt az Alkotmánybíróságon – csökkenteni kívánja annak hatáskörét. Az alkotmányügyi bizottság jobbikos alelnöke különösen felháborítónak minősítette Lázár János törvényjavaslatának indoklását, amely szerint a jogállam már annyira megszilárdult, hogy nincs szükség az Alkotmánybíróság jelenlegi széles hatáskörére.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Jobbik demonstrálna-e közösen Gyurcsány Ferenccel a jogállam megvédése érdekében, Gyüre Csaba annyit mondott: az utcai politizálás nem áll távol pártjától, de a volt miniszterelnökkel semmiképpen nem kívánnak együtt fellépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik