Belföld

LMP: adótörvény-javaslat az elitnek kedvez

A párt szerint az adótörvény igazságtalan, felelőtlen és irracionális javaslat.

Az LMP szerint a beterjesztett adótörvény-javaslat igazságtalan, felelőtlen és irracionális. Scheiring Gábor úgy fogalmazott: az adótörvény-tervezet hadüzenet a kis- és közepes vállalkozásoknak, a középosztálynak és az alacsony jövedelműeknek. Véleménye szerint az előterjesztés vesztese az átlagpolgár, a nyertese pedig a gazdasági elit.

Számításaik szerint havi bruttó hetvenezer forintos keresetnél éves szinten több mint huszonötezret, 209 és 260 ezer között ötvenezer forintot veszít a munkavállaló. Mint mondta, a többlet havi 733 ezer forintos bruttó fizetésnél már érezhető: egy év alatt több mint egymillió forinttal marad több annál, aki ennyit keres.

Az ellenzéki képviselő felelőtlennek tartja a javaslatot, mert a kormány szerinte büszkén belemegy a lefelé tartó adólicitbe, ami egyre mélyebben viszi a nyomorba egész Kelet-Európát.

Az ellenzéki képviselő úgy látja: azért irracionális az indítvány, mert az ilyen típusú adócsökkentések nem képesek a munkahelyteremtésre, mert a járulékok helyett a személyi jövedelemadót csökkentik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik