Belföld

Kompakt gép is lehet profi

Egyre több olyan kompakt fényképezőgép jelenik meg, amelyekkel digitális tükörreflexes készülékekre jellemző csúcsminőségű fényképek készíthetők. Ráadásul a videósok is használhatják a fényképezőgépek objektívjeit.

Külföldi üzleti utak során többnyire akad némi lehetőség arra, hogy ne csak a szakmai kötelességeknek tegyünk eleget, hanem az adott városból, országból is ízelítőt kapjunk. Ilyen esetekben bizonyulnak hasznosnak a kisebb, kompakt fényképezőgépek, amik akár egy zakó zsebében is elférnek.

A kisebb fényképezőgépek képességei azonban gyakran korlátozottak, így ha igazán jó képekkel szeretnénk büszkélkedni, akkor digitális tükörreflexes géppel kell nekivágni az útnak. Létezik azonban kompromisszum a kompakt és a digitális tükörreflexes készülékekre (DSLR) jellemző minőség között.

A SONY NEX-3 és NEX-5 gépei a tükörreflexes fényképezők paramétereit nyújtják azzal a különbséggel, hogy a „tükör nélküli” kialakításuk révén a ház mélysége, akár 2,5 cm is lehet. Számos cserélhető objektívet lehet a kamerára szerelni, és a fényképezők full HD videók készítésére is alkalmasak.

Kompakt gép is lehet profi 1Manapság ugyancsak jogos igény, hogy a videokamerák között is legyenek olyanok, amelyek kompakt formájuk ellenére kiváló minőséget nyújtanak. A NEX VG10E készülék cserélhető objektíves videokamerája ugyanazt a bajonettet használja, mint a fent említett fényképezőgépek, vagyis átjárást biztosítottak a két készülék között. Ennek révén elég csak az egyik magunkkal vinni utazáskor.

További információk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik