Belföld

A közmédiumok vagyonának átadásáról döntöttek

A határozat a Magyar Rádió Zrt., a Magyar Televízió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Távirati Iroda Zrt. vagyonára vonatkozik.

Közös vagyonkezelő alapba kerül a Magyar Rádió Zrt., a Magyar Televízió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Távirati Iroda Zrt. vagyonának jelentős része, így ingatlanjaik és archívumaik tulajdonosi joga. Az erről szóló országgyűlési határozati javaslatot hétfőn a kormánypárti képviselők támogatásával fogadta el a parlament.

A fideszes Cser-Palkovics András és Rogán Antal által jegyzett határozat rendelkezik a Közszolgálati Közalapítvány, illetve a négy közszolgálati részvénytársaság vagyonának térítésmentes átadásáról a közszolgálati feladataik ellátásához szükséges vagyon, valamint a jogi személyiségükhöz közvetlenül kapcsolódó vagyoni értékű jogosultságok kivételével.

A tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket ezután a – médiatanács kezelésében lévő – Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap gyakorolja. A vagyon átadása 2011. január elsejével történik meg, de az ahhoz szükséges intézkedéseket a határozat hatályba lépését – a közzététel utáni napot – követően meg kell kezdeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik