Belföld

Éhségsztrájk Budaházyért

Éhségsztrájkba kezdtek hajnalban a Kozma utcai börtönnél Budaházy György szimpatizánsai, köztük jobbikos országgyűlési képviselők.

Az éhségsztrájkot a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte, a börtön előtti területen a tervek szerint három napig 64 ember fog tüntetni Budaházy szabadon bocsátásáért. A terrorcselekménnyel kapcsolatos ügynek 17 gyanúsítottja van és közülük hárman vannak előzetes letartóztatásban, a börtön előtt zajló éhségsztrájkhoz bentről ők is csatlakoztak.Az éhségsztrájkot folytatókkal tart Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője is.

Gaudi-Nagy Tamás szerint eddig semmilyen formában nem lehetett bizonyítani, hogy a megvádolt személyeknek köze lenne a Magyarok Nyilai néven elhíresült ügyhöz. A képviselő szerint a “Gyurcsány-rendszerben megindult koncepciós eljárásról van szó”, amit szerinte a “rendszerváltásnak nevezett” tavaszi fordulat után semmiképpen nem szabadna fenntartani. Az ügyben hétfőn fel is szólal a parlamentben – mondta Gaudi-Nagy Tamás.

Zagyva György Gyula – szintén a Jobbik országgyűlési képviselője – az éhségsztrájkolókkal tart a helyszínen is és elmondása szerint vállalta, hogy három napig nem eszik semmit. Az éhségsztrájk szombaton hajnali három órakor kezdődött a Kozma utcai börtön előtt és 72 órán át tart. A környéket biztosítja a rendőrség is, de mindettől függetlenül az éhségsztrájk egy békés rendezvény – tette hozzá Zagyva György Gyula.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik