Belföld

Elfogták a hitelezőjét meggyilkoló férfit

Több mint egy éve tűnt el az a dusnoki férfi, akinek a gyilkosát a napokban vette őrizetbe a rendőrség. Megtalálták az áldozat holttestét is - közölte pénteken sajtótájékoztatón a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A 39 éves áldozat 2009. szeptember 2-án távozott dusnoki otthonából. Az eltűnés bejelentése utáni eljárásban felvetődött a bűncselekmény gyanúja – mondta Polyák Zsolt.

Az ügy felderítése a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak bevonásával folytatódott. Kiderült: T. Zsolt eltűnése idején egy ismerősével, korábbi üzlettársával, M. Pállal találkozott. A 25 esztendős bajai fiatalembert az elmúlt időszakban többször is kihallgatták, és gyanút keltett, hogy mindannyiszor újabb verzióval állt elő – folytatta Polyák Zsolt.

M. Pál először azt állította, hogy T. Zsolt külföldre utazott, később azt vallotta, hogy látta, amikor megölték, jelen is volt a gyilkosságnál, de nem vett részt benne. A közelmúltban Sükösd külterületén azt a helyet is megjelölte, ahol állítása szerint az áldozatot elásták, ott azonban a rendőrség eredménytelenül kutatott a holttest után.

Végül az október 15-én elfogott és október 17-én előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított elmondta: annak idején édesapjának sükösdi nyaralójába hívta a férfit, először bántalmazta, majd egy 22-es kaliberű kispuskával fejbe lőtte, a holttestet pedig az áldozat néhány személyes tárgyával együtt a kertben elásta.

A rendőrök meg is találták a meggyilkolt T. Zsolt holttestét. Mint az alezredes elmondta, „1-2 millió forintot adott kölcsön” feltételezett gyilkosának. Pénzét hiába követelte vissza, M. Pál nem tudott, illetve akart fizetni, ezért kivégezte hitelezőjét.

Arról, hogy az áldozat milyen sérüléseket szenvedett, a nyomozás érdekeire hivatkozva Polyák Zsolt nem adott tájékoztatást. Jelezte ugyanis, hogy a gyanúsított az ügy minden részletére kiterjedően még nem tett beismerő vallomást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik