Belföld

Vörösiszap: a hétvégén is tárgyal a MAL a károsultakkal

Eddig mintegy 500 egyéni károsult jelentkezett a kárrendezési irodában.

Eddig mintegy ötszáz egyéni károsult jelentkezett a Devecseren működő kárrendezési irodában – közölte Magyar György ügyvéd, a károsultak jogi képviselője. Az ügyvéd elmondta, hogy a devecseri iroda egyelőre csak munkaidő után, délután négykor nyithat ki, mivel az ott dolgozó önkéntesek előbb nem tudják elkezdeni a károsultak adatainak felvételét. Szerdán egyébként munkakezdés után nyolc önkéntes dolgozott a volt tsz-irodában.

Mint elmondta: hétvégén is megy a munka, akkor már reggel nyolctól este nyolcig, sőt Kolontáron, egy lakóházban is indítottak egy hasonló irodát, amely napközben működik.

“Ez óriási munkaterhet jelent, hiszen hatoldalas adatlapokat kell kitölteni, olyan embereknek, akik azt sem tudják, hogy mekkora ingatlanjuk van” – mondta az ügyvéd, hozzáfűzve, hogy egy ember adatainak a felvétele mintegy két órát is igénybe vehet.

Az ügyvéd azt is megemlítette, hogy hétvégén folytatódnak a tárgyalások a vörösiszap-katasztrófa károsultjai és a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. jogászai között. A tárgyalást Devecseren tartják majd – fűzte hozzá.

Magyar György szólt arról is, hogy csütörtökön kapta kézhez az ajkai bíróság elnökének végzését, amelyben elrendelte az ügyben a soron kívüli eljárást. Ezt egyébként az ügyvéd kezdeményezte a károsultak nevében az előzetes bizonyítással együtt – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik