Belföld

Pénteken véget ér a rendőrségi toborzás

18 és 34 év közötti, érettségizett fiatalok jelentkezését várják.

Október 22-e, péntekig adhatják be a jelentkezésüket azok az érdeklődők, akik februártól szeretnének rendőrként dolgozni. A Belügyminisztérium (BM) olyan 18 és 34 év közötti, érettségizett fiatalokat keres, akik egészségesek, kifogástalan az életvitelük, illetve tudomásul veszik alkotmányos jogaik törvény szerinti korlátozását.

A jeletkezők az erre szolgáló nyomtatványok kitöltésével pályázhatnak a budapesti, illetve megyei rendőr-főkapitányságok humánigazgatási szolgálatainál. A nyertes pályázókat február 1-jei hatállyal próbaidős rendőrnek nevezik ki 12 hónap próbaidő kikötésével.

A próbaidő első felében felnőttképzésen kell részt venniük az Adyligeti, a Körmendi, a Miskolci vagy a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában, ahol 5 plusz 1 hónapos felkészülést követően objektumőr-kísérő rész-szakképesítést szerezhetnek. Ennek birtokában a próbaidő további 6 hónapjában a szakképesítés jellegének megfelelő szolgálati feladatokat látnak majd el.

Azoknak a jelentkezését is várják, akik 2010-ben már részt vettek a rendészeti szakközépiskolákban felvételi eljáráson, de az akkor elért pontszámuk nem volt elegendő a tanulmányok megkezdéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik