Belföld

Az OTP is segít vörösiszap károsultakon

Az OTP Bank 50 millió forintot utal át a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak támogatására. A pénzt a Magyar Kármentő Alap kapja, hogy a segítségnyújtás mielőbb a rászorulók rendelkezésére álljon.

A hitelintézet ezen felül bejelentette, hogy a 2010. október 18-ától a lakossági adományokból az alapba befolyó következő 50 millió forintot megduplázza. Emellett a lakossági, vállalati, önkormányzati ügyfelek körében az OTP Banknál vezetett bankszámlákról 2010. november 30-áig az iszapszennyezés károsultjainak megsegítésére kezdeményezett humanitárius célú tranzakciók díjait is átutalja a bank a Magyar Kármentő Alap számlájára.

A bank ezen kívül korábban úgy határozott, hogy a katasztrófa sújtotta térségben hitelszerződéssel rendelkező érintett ügyfelei problémáira velük együttműködésben keresi a megoldást, adósvédelmi programja eszköztárát felhasználva.

Az OTP-n kívül rengeteg cég és karitatív szervezet vette ki a részét a károsultak megsegítésében. Folyamatosan frissülő összeállításunkból arról tájékozódhat, hogy hova viheti a felajánlott adományait, illetve hogyan támogathatja pénzzel a károsultakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik