Belföld

Keddtől vitáznak a jövő évi adótörvényekről

Háromnapos ülést tart a jövő héten a parlament. Kedden kezdődik a jövő évi adó- és járuléktörvények általános vitája.

Kedden ötórás időkeretben tárgyalja a parlament a 2011. évi adó- és járulékszabályokra vonatkozó törvénytervezetet – közölte Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke. A frakciók hozzájárultak, hogy a Költségvetési Tanács elnöke felszólalhasson a vitában húsz percben.

A Ház lehetőség szerint kedden zárószavazást tart a közmédiát érintő kérdésekben. A napirendi ajánlásból kiderült: ha nincs elfogadott módosító indítvány, zárószavazást tartanak arról a két előterjesztésről – egy törvényről és egy határozati javaslatról -, amely szerint közös vagyonkezelő alapba kerül a Magyar Televízió Zrt., a Magyar Rádió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Távirati Iroda Zrt. vagyona.

Hétfőn lehet a zárószavazása a magán-nyugdíjpénztári befizetésekről szóló törvényjavaslatnak is – ennek is az a feltétele, hogy ne legyen elfogadott módosító indítvány.

Szerdán több törvényjavaslat általános vitája kezdődik el, közte az ügyészségről szólóé is. A kormány ebben egyebek közt azt indítványozza, hogy a legfőbb ügyész mandátuma a jelenlegi 6 helyett 9 évre szóljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik