Belföld

Hajnalban repkedni fognak a mínuszok

Hétvégén marad a napos száraz idő, de néhol előfordulhat eső, a hegyekben pedig hózápor.

Csütörtökön változóan felhős lesz felettünk az ég, több órás napsütés mindenhol várható. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csak a Tiszántúl északi felén várható elszórtan záporeső, az Északi-középhegység magasabb részein hózápor. A délnyugati országrészt kivéve megélénkül, az északi megyékben időnként meg is erősödik a nyugati, északnyugati szél, majd a késő délutáni órákban országszerte mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 10 fok közelében alakul.

Péntekre virradó éjszaka általában derült lesz az ég, csak az északi megyékben lehet kevés felhő az égen. Hajnalra néhol ködfoltok képződnek, melyek a kora délelőtti órákban mindenütt feloszlanak. A légmozgás eleinte délnyugatira, majd országszerte délire fordul és gyenge vagy mérsékelt marad. Hideg lesz az éjszaka, sokfelé fagypont alá hűl a levegő, általában -3 és +1 fok között alakul a hajnali hőmérséklet.

Délután alapvetően derült lesz felettünk az ég, csak az északi-északnyugati megyékben zavarhatja átmenetileg a napsütést némi felhőzet. A déli-délkeleti szél gyenge marad. A hőmérséklet csúcsértéke általában 9 és 14 fok között alakul.

A hétvégén még marad a száraz, hideg idő, a magasban meginduló enyhülés miatt erősödik a ködhajlam, így a reggeli órákban többfelé lesz ködös levegő, és napközben is lehetnek olyan területek, ahol makacsul tarthatja magát a pára. Ettől eltekintve napos lesz az idő. Különösen szombaton lesz még többfelé fagy, ám vasárnap is még csípős lesz a hajnal.

Hétfőtől, a sok felhőnek köszönhetően mérséklődik az éjszaki lehűlés. A csúcshőméréskeletben lényeges változás nem várható, nagyjából 10 és 15 fok között alakul az időszak folyamán. A hétfői napon újra elérik Kárpát-medencét a változékony időjárást okozó frontrendszerek felhős- és csapadékmezői, újra egyre többfelé várható eső, záporeső.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik