Belföld

Vérfürdő előtt vérfrissítés a Honvédelmi Minisztériumban

Önmagán még kevésbé takarékoskodik a kormány. 60 embert vehet fel Hende Csaba.

Miközben a sajtó minisztériumi vérfürdőről cikkezik, kiderült, hogy nemcsak kirúgások, nyugdíjazások várhatóak, lehet vérfrissítés is, miután a kormány módosította augusztusi döntését.

November elsejétől hatvan emberrel több dolgozhat a Honvédelmi Minisztériumban, és hárommal több alkalmazottja lehet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak. A miniszterelnökség és a minisztériumok összlétszáma ezzel 5827-re duzzad.

Ugyanakkor három embert elküldenek a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól, ezért az úgynevezett igazgatási és igazgatási jellegű szervek összlétszáma 59954-re csökken.

Mint ismert, Orbán Viktor hétfőn jelentette be, hogy az állami bürokrácia területén a költekezést legalább öt százalékkal lehet csökkenteni, amivel több tízmilliárd forintnyi közpénz takarítható meg.

Korábban a nemzetgazdasági tárca költségvetési köriratából az derült ki, hogy a költségek ötszázalékos csökkentése mellett a költségvetési szerveknél öt-, a háttérintézményeknél tízszázalékos leépítést kell végrehajtani jövőre.

Ajánlott link:
Kiszivárgott: Vérfürdő vár a minisztériumokra (Heti Válasz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik