Belföld

Mégis a mentőké október 23.

Mégis az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) látja el az idei október 23-ai rendezvények egészségügyi biztosítását.

A kormány arra törekszik, hogy a jövőben minden állami ünnepet állami cégek biztosítsanak – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága. A jelenlegi szabályzás egy rossz örökség, ugyanis a mentőszolgálat és a hozzá hasonló szervezetek költségvetésében nem szerepelnek bizonyos kötelező feladataik – mint például az állami rendezvények biztosítása – ellátásához szükséges források – olvasható a tárca közleményében.

A mentési rendelet módosításával a jövőben meghatározzák azoknak az állami rendezvényeknek a körét, amelyek jellegüknél vagy a résztvevők várható számánál fogva igénylik az Országos Mentőszolgálat által nyújtott biztonságot, és a jövőben betervezik az OMSZ költségvetésébe az állami rendezvények egészségügyi biztosításának költségeit.
Az Index kedden írt arról, hogy az Országos Mentőszolgálat helyett az idén egy magáncég látja el az október 23-ai állami rendezvények egészségügyi biztosítását. Nagy Anna kormányszóvivő újságírói kérdésre megerősítette ezt az értesülést. Mint mondta, ennek az az oka, hogy a megbízott cég sokkal olcsóbban vállalja a munkát, mint az OMSZ. A kormányszóvivő kedden – üzleti titokra hivatkozva – nem árulta el, hogy pontosan melyik cégről van szó és mennyiért vállalta a munkát.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden úgy reagált: az államtitkárság partner abban, hogy állami intézmények gondoskodjanak az állami ünnepek biztosításáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik