Belföld

Helikopternek ütközött egy kamion

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült, amikor kamion és tehervonat ütközött össze Kiskunlacházánál. A mentésre érkező helikopter rotorját egy másik kamion vitte el.

A baleset a település külterületén, egy jelzőlámpával ellátott vasúti átjáróban történt. A sódert szállító teherautó eddig tisztázatlan körülmények között hajtott a Budapest felé tartó tehervonat elé. Az ütközésben a mozdonyvezető a helyszínen életét vesztette, a kamion sofőrje súlyosan megsérült – Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Helikopternek ütközött egy kamion 1

A MÁV közölte: a kamionos a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre. Az ütközés miatt a teherautó és mozdony a sínek melletti árokba borult, két tehervagon pedig kisiklott. Jelenleg a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon áll a forgalom.
Helikopternek ütközött egy kamion 1

A MÁV-START Zrt. az utasok elszállításához megrendelte az autóbuszokat. Az átszállások miatt 25-30 perces késére kell számítani. A szakemberek egyelőre nem tudják, mikorra áll helyre a közlekedés, mert a vasúti pálya 300 méter hosszan megrongálódott.
Az elsőként a helyszínre érkező mentőhelikopter megsérült, miután az úttól biztonságos távolságra leszállt a mezőn: egy kamionos a földútról letérve a tükrével nekiment a helikopter lapátjának. A gép sérülése nem tűnik jelentősnek, felszállni azonban már nem lehetett – közölte Túri Péter, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. igazgatója.

Helikopternek ütközött egy kamion 1

A súlyosan megsérült kamionsofőrt végül a ráckevei esetkocsi vitt be a Merényi kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik