Belföld

Romagyilkosságok: a tartótiszt tudott róla?

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 10. 19. 16:41

A Magyar Hírlap szerint a nyomozás adataiból erre is következtetni lehet.

Írásbeli fegyelmit kapott H. Ernő, a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) munkatársa, aki kapcsolatban állt a romagyilkosságok egyik, egykori katona vádlottjával, Cs. Istvánnal – írja a Magyar Hírlap. A lap szerint két szabálysértést állapítottak meg nála: egyrészt Cs. István ismerte a tartótiszt telefonszámát és lakását, pedig a tiszt nem fedhette volna fel magánéleti körülményeit, másrészt H. Ernő elmulasztotta dokumentálási kötelezettségét.

A lap szerint H. Ernőnek a romagyilkosságokról szóló írásos jelentései nem tartalmaztak minden releváns adatot, de az ügyét vizsgáló bizottság megállapította, hogy a tiszt korábbi felettesei utasítására szegte meg a szabályokat, ezért nem bocsátották el, hanem fegyelmit kapott és más szolgálati helyre, más munkakörbe került.

A napilap korábban írt arról, hogy a tartótiszt számos hibát követett el. Mint írják, a nyomozás adataiból arra is következtetni lehet, hogy akár még a romagyilkosságokról is tudhatott.

A Magyar Hírlap úgy értesült, hogy a Pest Megyei Bíróság márciusban kezdi tárgyalni a romagyilkosságok ügyét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.