Belföld

Orbán és Bölcskei a közös felelősségvállalásról

A miniszterelnök hivatalában folytatott megbeszélést a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökével.

A közös felelősségvállalás aktuális kérdéseit tekintette át Orbán Viktor kormányfő Bölcskei Gusztávval, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökével. A megbeszélésen szó volt a társadalmi szolidaritás erősítéséről, az egyházi intézmények szerepvállalásáról az oktatásban, a szociális és egészségügyi területen, a határon átívelő együttműködésben, valamint a jövő év első felében esedékes magyar EU-elnökség sikeres megvalósításában – tájékoztatott Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A szóvivő közleménye szerint a kormányfő köszönetét fejezte ki a lelkészeknek és a református szervezeteknek a tavaszi-nyári árvíz idején végzett munkájukért és helytállásukért.

Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, civil és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkára korábban azt közölte: az új kormány célja, hogy a nemzeti együttműködés rendszere keretében helyreállítsa az egyházakkal való kapcsolattartásban azt a bizalmat, amely az elmúlt nyolc évben a szocialista-liberális kormányzat idején eltűnt.

Az államtitkár egy másik nyilatkozatában arról beszélt, a kormány számára különleges, stratégiai szerepe van az egyházakkal kialakított együttműködésnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik