Belföld

Molnár Csaba: nem segítettem Kulcsárnak

A rendőrség pénzmosás elleni osztályának volt vezetője 45 millió forintra perli az államot, miután felmentették őt a brókerügyben.

Molnár Csaba alezredes, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként nem követett el bűncselekményt, amikor egy arab ismerősétől elfogadott pár értéktelen bizsut és arab sütit, és Kulcsár Attilának sem segített semmilyen módon a brókerügyben elkerülni a felelősségre vonást – olvasható a Népszabadság volt rendőrrel készített interjújában.

Molnár Csaba, mivel büntetőeljárás folyt ellene, hét évig nem dolgozhatott ügyvédként. Segítségére azonban számítottak több ügyben is, így sokszor “félpénzért” dolgozott úgy, hogy más adta a nevét az ügyhöz.

A volt osztályvezető most 45 millió forintra perli a magyar államot. Elmondta: 2004-ben le akart szerelni, mert felkérték a svájci pénzmosás elleni szolgálat megszervezésére. Azt a pénzt, kéri, amit akkor keresett volna. Molnár Csaba szerint az igazi elégtétel az lenne, ha visszamehetne a rendőrségre, de ez lehetetlen és nem is merne újra ott dolgozni – olvasható a Népszabadságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik