Belföld

Megnyirbálná a polgármester hatáskörét az esztergomi Fidesz

Szerintük ez nem jelenti azt, hogy ne akarnának együtt dolgozni a helyhatóság újonnan megválasztott vezetőjével.

Steindl Balázs, az esztergomi Fidesz-KDNP frakció helyi elnöke az mondta, a cél az, hogy a várost érintő fontos döntéseket közösen hozzák meg. Hozzátette, véleménye szerint a helyiek a kormánypárti politika mellett tették le a voksukat akkor, amikor fideszes politikusokat választották a helyi képviselőtestületbe. Emlékeztetett arra, hogy a 10 egyéni körzetből 10 fideszes képviselő jutott be a képviselőtestületbe, ami feljogosítja őket arra, hogy maguknál tartsák a vezetői jogosítványokat.

Steindl szerint a Fidesz-KDNP ennek megfelelően vonná vissza és vizsgálná felül az esztergomi polgármesterre átruházott hatásköröket, az erről szóló rendelet-tervezetet a Fidesz helyi elnökeként jegyzi és várhatóan csütörtökön, a Fidesz-KDNP frakció által kezdeményezett rendkívüli képviselő-testületi ülésen tárgyalják meg. Amennyiben a többség elfogadja azt, már pénteken életbe léphet – tette hozzá.

Esztergomban a függetlenként induló Tétényi Éva (képünkön) az önkormányzati választásokon a szavazatok kétharmadát szerezte meg, megelőzve Meggyes Tamást, a város eddigi fideszes polgármesterét. Tétényi Éva megdöbbentőnek tartja a mostani előterjesztéseket, szerinte ugyanis a szavazók másfajta vezetési stílust akarnak a városnak. Az érintett képviselőket arra kéri, hogy ne akarják felrúgni a demokrácia szabályait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik