Belföld

Kifütyülte a közönség a fideszeseket

Esztergom új polgármestere szerint a Fidesz visszautasította az együttműködést.

Egyetlen fideszes képviselő sem vállalta az alpolgármesterséget az esztergomi önkormányzat alakuló közgyűlésén – írja a Népszabadság. Tétényi Éva polgármester (a képen) köszöntőjében azt emelte ki, hogy a városban olyan polgári mozgalom bontakozott ki, amely az együttműködést tekinti a fő értéknek.

Mivel mind a tíz egyéni képviselő a Fidesz–KDNP jelöltje, ezért az új városvezető közülük akart jelölni alpolgármestert, de ők ezt fél évig nem vállalták. A közönség kifütyülte őket, Tétényi Éva ezt a napirendet a következő ülésre elnapolta, majd a közhangulat miatt azt javasolta, az alakuló gyűlés hivatalos lezárása után alakuljanak át közmeghallgatássá. Erről a Fidesz egységesen kivonult.

A közmeghallgatáson Tétényi elmondta, hogy ma sajtótájékoztatón mutatja be a város gazdasági állapotát. Elöljáróban annyit közölt, hogy a hiány több mint 20 milliárd forint. Nagy taps közepette jelentette be: Meggyes Tamás polgármesteri szobájából – ahogy ő átadja a helyiséget – helytörténeti múzeumot hoz létre.

Tétényi egyébként úgy tudja, a Fidesz-frakció arról akar dönteni, hogy Meggyes Tamás az irodáját és a gépkocsiját tovább használhassa, országgyűlési képviselői munkájához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik