Belföld

Bizottság dönt Kolontáron

Külön bizottság dönt az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítésére létrehozott Magyar Kármentő alapba befolyt adományok felhasználásáról.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton jelentette be, hogy erre a feladatra a kormány létrehozta a kármentő bizottságot, melynek elnöke Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke.A bizottság tagjai a Veszprém megyei önkormányzat főjegyzője, az érintett települések – Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely – polgármesterei, illetve a belügyminisztérium delegáltja, valamint várhatóan Ékes József, a terület fideszes országgyűlési képviselője lesz.

A bizottság dönt arról, hogy a Magyar Kármentő alapba befolyt összeget hogyan, és mire használják fel. Az alapba egyébként eddig 300 millió forint érkezett be. Az alapba befizetők a befizetett összeg után várhatóan a lehető legnagyobb adókedvezményt kapják majd a jövő évi adótörvény hatályba lépése után, visszamenőleg. A személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásánál is lehet választani az alapba történő befizetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik