Belföld

Jobbik: mit csinál Magyarországon az IMF-delegáció?

A radikális párt kíváncsi: valóban Budapesten van-e a küldöttség.

Budapesten van-e a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, és ha igen, ki és miről tárgyal vele? – tette fel a kérdést a nemzetgazdasági minisztériumnak címezve a jobbikos Z. Kárpát Dániel.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta: nem cáfolt lapértesülések szerint péntektől Magyarországon tárgyal az IMF delegációja, ezért a Jobbik mielőbb választ vár arra, hogy a kormány tervezi-e újabb hitelmegállapodás megkötését a valutaalappal.

Hozzátette: pártja a kötelező konzultációra szűkítené Magyarország kapcsolatát az IMF-fel, és mereven elutasít egy esetleges újabb hitelfelvételt.

Az IMF sajtószolgálata október 8-án azt közölte, hogy a valutaalap küldöttsége a következő héten tárgyal Budapesten. A Nemzetgazdasági Minisztérium aznap cáfolta a Magyar Nemzet értesülését, miszerint Matolcsy György tárcavezető és Simor András jegybankelnök egy úgynevezett elővigyázatossági hitelmegállapodás felől is tájékozódhat, amikor az amerikai fővárosban tárgyalást folytatnak a Nemzetközi Valutaalap képviselőivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik