Belföld

Bakonyi: egy terrortámadás lenne ilyen

Bakonyi Zoltán, a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. vezérigazgatója a szabadlábra helyezését követő napon adott - német nyelven - interjút a CNN riporterének.

Bakonyi Zoltán nem ismeri el a felelősségét az iszapkatasztrófa ügyében, de elmondása szerint erkölcsi kötelességei vannak, amelyeket teljesít. “120 százalékkal támogatom a segítségnyújtást” – hangsúlyozta a CNN tévécsatornának adott interjúban.

A vezérigazgató tagadta, hogy a szerencsétlenség előtti napokban vagy hetekben már megrepedt volna a tározó fala. Bakonyi azt is cáfolta, hogy azért következett be az iszapömlés, mert a megengedettnél nagyobb mennyiségű vörösiszap került a tározóba.

Határozottan állítja, hogy semmi előzménye nem volt a katasztrófának. “Az egyetlen lehetőség arra, hogy ilyen katasztrófa történjen, az egy terrorista támadás volna” – jelentette ki. Mint a cikk írja, a MAL-nak ötlete is van, hogyan történt a katasztrófa, de Bakonyi addig nem hajlandó erről semmit sem mondani, amíg be nem fejezik a hivatalos vizsgálódást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik