Belföld

Ídőzítve vette elő Molnár Gyula ügyét az ügyészség?

Lapinformáció szerint már több mint egy évvel a helyi választások előtt indokoltnak tartották a gyanúsítotti kihallgatást.

Egy ügyészségi dokumentum szerint a Fővárosi Főügyészség már több mint egy évvel a helyhatósági választások előtt indokoltnak tartotta Molnár Gyula volt újbudai polgármester és alpolgármestere, Lakos Imre gyanúsítotti kihallgatását egy Budafoki úti ingatlan ügyében – írja a Népszabadság.

A Fővárosi Főügyészség egyik illetékese 2009. szeptember 23-i jelentésében tájékoztatta a fővárosi főügyészt, hogy a Budafoki úti ingatlan ügyében felvetődik a hivatali visszaélés gyanúja a kerület polgármesterével és alpolgármesterével szemben.

A lap úgy tudja, hogy ezek az információk át is kerültek a Központi Nyomozó Főügyészségre, ahova azonban csak röviddel az önkormányzati választások előtt idézték be a politikusokat.

A Népszabadság megkereste Fazekas Gézát, a nyomozó főügyészség szóvivőjét, aki ismét azt mondta, hogy nem időzítették az idézést. Náluk addigra gyűlt össze minden adat, ami a gyanúsítás megalapozásához szükséges volt – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik