Belföld

A hortobágyi nokiás doboz

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kft. szabálytalan szerződésekkel 100 milliós kárt okozott a cégnek.

Megvan a hortobágyi “nokiás doboz” – így kommentálta Orosz János, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. jogi képviselője, hogy – az eddigi vizsgálatok szerint – szabálytalan szerződésekkel 100 milliós kárt okoztak a cégnek a kft. volt vezetői.

Gencsi Zoltán, a génmegőrző leváltott igazgatója azt mondta, hogy az átadás-átvételi eljárásban visszaélésekre utaló adatokat nem tártak elé. Az ügy előzménye, hogy október 6-án azonnali hatállyal megszűntették a munkaviszonyát Gencsi Zoltánnak, a génmegőrző kft. ügyvezető igazgatójának és Puskás Nándornak, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vezérigazgatójának, s új vezetőket bíztak meg az állami cégek irányításával.

Orosz János szerint a génmegőrző kft.-nél az átadás-átvétel során bukkantak a szabálytalan szerződésekre.

Az eddigi, mintegy három évre visszatekintő vizsgálat során olyan szabálytalan integrátori szerződéseket találtak, amelyeket a cég aláírási joggal rendelkező vezetői saját magukkal, illetve családtagjaikkal, baráti cégekkel kötöttek, s ilyen címen 206 millió 900 ezer forintot fizettek ki – ismertette a részleteket Orosz János.

Hozzátette: miután a kedvezményezettek az összeg jelentős részét költségként visszajuttatták a kft.-nek, a céget tényelegesen mintegy 100 millió forint kár érte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik