Belföld

Nyolcra nőtt a halálos áldozatok száma

Újabb holttestet találtak a vörösiszappal elöntött Devecser határában, ezzel nyolcra emelkedett a katasztrófa halálos áldozatainak száma - közölte Dobson Tibor kármentesítési szóvivő. Több embert már nem keresnek.

Az ezredes tájékoztatása szerint Devecser határában hétfő délután azt az embert találták meg, akit egy héttel ezelőtt elsodort a vörösiszap-lavina, a katasztrófavédők és a mentőegységek azóta próbálták őt felkutatni. A szóvivő közlése szerint több embert már nem keresnek. Az MTI úgy tudja, a speciális mentők egy idős nő holttestére bukkantak.

Az ajkai térségben bekövetkezett vörösiszapömlést követően négy holttestet találtak Kolontáron a mentésben részt vevő egységek. A kormányzat vörösiszap-tragédiáról beszámoló honlapja szerint egy 37 éves férfit, egy 73 éves nőt, egy 82 éves nőt és egy 1 év körüli leánygyermeket. “Az elhunytak halálát mindegyik esetben fulladás okozta” – írták. Ekkor még három embert kerestek: egy 76 éves és egy 85 éves nőt, valamint egy 73 éves férfit.
Nyolcra nőtt a halálos áldozatok száma 1

A halálos áldozatok száma péntek hajnalban emelkedett ötre: a veszprémi kórházban meghalt egy 81 éves férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Ezt követően az eltűntek közül megtalálták két ember holttestét pénteken Devecser határában, feltehetőleg egy férfiét és egy idős nőét, mindketten kolontáriak.

A speciális mentők és a katasztrófavédelmi egységek a tragédia bekövetkezte óta éjjel-nappal keresték az eltűnteket. Többször átkutatták a vörösiszappal elöntött Torna-patakot, illetve lecsapolták a halastavat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik