Belföld

Az iszapömlésnél jól jöttek volna az elkótyavetyélt “harci mentők”

Az érintett cég volt vezérigazgatója előzetesben van.

Anyagáron adták el az elmúlt három évben a Magyar Honvédség olyan harci járműveit, amelyek az árvízi és katasztrófavédelem alapjárműveinek számítanak – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a honvédség BMP harcjárműveiből 522 darabot értékesítettek a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő HM Currus Zrt.-n keresztül, főként olyan cégeknek, amelyek szétszerelt állapotban vagy működőképesen exportálták tovább az eszközöket.

A BMP rendkívül jól használható lett volna a felsőzsolcai árvíznél vagy a kolontári vörösiszap-katasztrófa helyszínén, mert szárazföldön öt tonna, vízen pedig tíz tonna a teherbírása, vagyis szárazon elvisz annyi homokzsákot, mint egy URAL tehergépkocsi, és a folyó vízből vagy bármilyen áradatból képes kimenteni az embereket.

A Magyar Nemzet szerint az üzleten a HM Currus Zrt. közel 170 millió forintot “kaszált”. A lap azt is megjegyezte, hogy a cég volt vezérigazgatója jelenleg előzetes letartóztatásban van, mert az egyik fő gyanúsítottja a HM-nél lelepleződött, bűnszövetségben elkövetett vesztegetésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik