Belföld

Szijjártó: felkészült a kormány

A kormány folyamatosan nyomon követi a vörösiszap-katasztrófa eseményeit, minden eshetőségre készen áll, s „a legrosszabb események” bekövetkeztére is rendelkezik forgatókönyvekkel - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a kabinet vasárnapi ülése után.

Szijjártó Péter közölte, a kormányülésen jelen volt Ékes József, Ajka térségének fideszes országgyűlési képviselője és Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés fideszes elnöke, akik részletesen beszámoltak a helyszíni helyzetről és a devecseri, kolontári emberek hangulatáról.

A két képviselő rövid távú és hosszú távú javaslatokat is megfogalmazott, amelyeket a kormány megfontolt, megtárgyalt, és Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Parlamentben ebben az ügyben fontos bejelentéseket fog tenni – mondta a szóvivő.

Ékes József és Lasztovicza Jenő a tanácskozáson arról is beszámolt, hogy a helyi lakosok hozzájuk hasonlóan elégedettek az állami szervek dolgozóinak eddig elvégzett munkájával. Különösen a rendőrség, a katonaság és a katasztrófavédelem munkájának hatékonyságára és gyorsaságára hívták fel a figyelmet – emelte ki Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy jelenleg négyezer ember és háromszáz gépjármű teljesít szolgálatot, illetve végez munkát a katasztrófa sújtotta területen és annak környékén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik