Belföld

Leleplező hangfelvétel Demszkyről

Demszky Gábor közpénzből újította fel horvátországi nyaralójának tetőszerkezetét – ezt állítja a Fővárosi Közterület-fenntartó egyik vezető beosztású munkatársa.

A Hír Tv Célpont c. műsora hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, amelyen az egyik vezető beosztású FKF dolgozó kijelenti: a felújítást a fővárosi cég egyik alvállalkozója végezte, miután egyik munkájukat a közbeszerzési eljárást semmibe véve 30 millióval túlszámlázták. Állítólag a faanyagot is az FKF biztosította, Bielek Péter vezérigazgató szerint azonban nem történt ilyen.

„Egyszer találkoztunk a VIP-lista problematikájával, amikor valaki, egy ügyes rádióamatőr a mi rádióforgalmazásunkat kitette az internetre, és akkor ott hirtelen mindenki nagyon megijedt. (…) És ráadásul itt nyílt kommunikáció folyt, tehát ez is hajmeresztő, nevekkel, címekkel mentek ezek a különböző feladatok, hogy te figyelj, most kanyarodjál már arra. Volt az ilyen kör, meg a Demszky-kör, Hagyó-kör” – hangzik el a felvételen.

A városvezetők egyéb „pluszjuttatásban” is részesültek. A férfi azt állítja, hogy az Ecseri úti főporta felújítását is túlszámlázta a PMG Kft. 30 millióval. Állítólag ennyibe került Demszky Gábor horvátországi nyaralójának teljes tetőszerkezetcseréje, ahol ugyancsak a fővárosi kft. emberei dolgoztak. A hangfelvételen az FKF munkatársa arról is beszél, Bielek Péter vezérigazgató utasítását hajtotta végre, amikor kiengedett 10 köbméternyi fát ellenőrzés nélkül a telepről. Ez is Demszky nyaralójához kellett.

„Valamikor tavaly májusban, vagy június elején volt egy olyan kérés az irányomba, különösebb indoklás nélkül, de a kérő személyre hivatkozva, a Demszkyre hivatkozva, hogy lenne két utánfutó bent a telephelyünkön, amit ki kellene engedni az őrségnek. (…) A vezérigazgató úr ezt utasításba adja nekem, hogy itt van két, és én nem firtathatom, hogy mi van azon, azok most kimehetnek, akkor nekem ezt az utasítást végre kell hajtani. (…) Nagy mennyiségű feldolgozott faanyagok meg egyéb dolgok voltak, és volt is belőle probléma, mert mire az első utánfutó már nekilendült addigra még az őrhöz nem jutott el a parancs. Ő megállította a szállítmányt és majdnem, hogy ellenőrizni akarta, mire aztán nagy nehezen kiderült, hogy ez mégiscsak tovább mehet” – hallható a Célpont birtokába került hangfelvételen.

– Az elmúlt három és fél év alatt egyetlen egy alkalommal nem adtam konkrét utasítást, hogy melyik teherautó mikor honnan hova jöjjön, hova menjen – mondta el a hírTV megkeresésére Bielek Péter. Hát az lett volna nagyon feltűnő, ha én ezt megteszem – tette hozzá az FKF vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik