Belföld

Hétre emelkedett a halálos áldozatok száma

Még egy embert keresnek az eltűntek közül.

Újabb holttestet találtak a vörösiszap elöntötte Devecser közelében péntek délután, ezzel hétre emelkedett a halálos áldozatok száma – közölte Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő. Az áldozatot Devecser határában találták meg a speciális mentők, nem messze attól a helytől, ahol néhány órával korábban egy másik eltűnt ember holttestét találták meg – mondta a kárelhárítás szóvivője.

Dobson Tibor ezredes tájékoztatása szerint ezzel hétre emelkedett az ajkai zagytározóból kizúdult vörösiszap áldozatainak száma, de még egy embert keresnek az eltűntek közül. A pénteken talált két áldozat kilétéről nem tudott felvilágosítást adni.

Devecser határában találták meg az iszapömlés hatodik halálos áldozatát. Arról nem szolgált információval, hogy nő vagy férfi az elhunyt. Kolontár községből a hétfői iszapömlés következtében két nő és egy férfi tűnt el.

A speciális mentők és a katasztrófavédelmi egységek a tragédia bekövetkezte óta éjjel-nappal keresik az eltűnteket. Többször átkutatták a vörösiszappal elöntött Torna-patakot, illetve lecsapolták a halastavat is.

A térségben folytatják a kutatást.

Az ajkai térségben bekövetkezett vörösiszapömlés halálos áldozatainak száma péntek hajnalban emelkedett ötre: a veszprémi kórházban meghalt egy 81 éves férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Korábban egy idősebb nő, egy 35 éves férfi, egy középkorú nő és egy 1 éves gyermek holttestét találták meg. További két embert még eltűntként keresnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik